Био Нахут 500 гр. – Био Класа
Нахутът, познат още като леблебия, е една от най-древните бобови култури, широко разпространена в азиатската кухня и тази от Близкия изток. Той е богат източник на протеини и въглехидрати, калий, фосфор и калций.
Препоръчителна употреба: Нахутът се накисва за една нощ преди да се сготви. Вари се 30 минути в съотношение нахут:вода 1:2. Традиционните ястия с нахутена основа са фалафели, хумус, пилаф, както и различни гарнитури и салати.
Съхранение: На сухо и прохладно място при стайна температура.
Хранителни стойности за 100g:
- Енергийна стойност (Kcal) 395
- Мазнини (g) 6.0
от които наситени мастни киселини (g) 0.6 - Въглехидрати (g) 58.1
от които захари (g) 10.7 - Влакнини (g) 13.9
- Белтъчини (g) 20.1
- Сол (g) 0.04
Био Нахут 500 гр. – Био Класа
Произход: Турция/ Италия
Напишете първия отзив “Био Нахут 500 гр.”. Вашето мнение е важно за нас!