Безглутенови Макарони от Нахут Пене 250 гр. – Kramas
Нахутът, печен често се нарича леблебия или страгали, в стари източници се среща като сланутък, е растение от семейство Бобови. Той е една от най-рано култивираните от човека култури.
Ядките на нахута, подобно на повечето бобови растения, са добър източник на белтъчини (протеини) – около 20% от сухото съдържание, необходими на организма за клетъчното възстановяване. Изобилието от витамин Е укрепва имунитета, предпазва сърцето и поддържа здрави кожата и косата. Той съдържа и цинк, който подобрява функциите на имунната система и тимуса.
В допълнение нахутът е полезен източник на изофлавони, които имат естрогеноподобен ефект и потискат образуването на тумори. Те са също така добър източник на лецитин и фолиева киселина. Съдържанието на мазнини е ниско в сравнение с други ядки (например орехи, фъстъци и др.) Нахутът е смятан за афродизиак и е бил използван като такъв както от древните египтяни, така и от арабите.
Начин на приготвяне: Пакета се изпипва в 2.5 л. вряща, подсолена вода. Вари се 6-8 мин. Отцежда се. Гарнира се по желание.
Хранителни стойности на 100 гр:
- Енергийна стойност: 1488 kJ / 351 kcal
- Мазнини: 6.0 g
от които наситени мастни киселини: 0.1 g - Въглехидрати: 63 g
от които захари: 11.00 g - Влакнини: 12.0 g
- Белтъци: 20.5 g
- Сол: 0.00 g
Безглутенови Макарони от Нахут Пене 250 гр. – Kramas
Съдръжание: Брашно от нахут, вода.
Напишете първия отзив “Безглутенови Макарони от Нахут Пене 250 гр.”. Вашето мнение е важно за нас!